ATF DSP PC-Tool 4.80b

Teksti: Pasi Kalliojärvi / Powerset Oy

Tämä ohjesivu on tehty helpottamaan asiakkaidemme ATF DSP PC-Tool 4.80b-säätöohjelmiston ensimmäistä käyttökertaa. ATF DSP PC-Tool 4.80b -säätöohjelmistoa käytetään alla lueteltujen Helix DSP-prosessorien, Helix DSP-vahvistimien ja Match DSP-vahvistimien säätämiseen.

Helix
DSP / DSP.2 / DSP PRO MK1 / DSP PRO MK2 / P SIX DSP MK1 / P SIX DSP MK2 / V EIGHT DSP MK1

Match
PP 62DSP / PP 82DSP / PP 86DSP / UP 7DSP / UP 7BMW / M 5DSP MK1


ATF DSP PC-Tool 4.80b / Main -valikko

 1. Säädettävät kanavat. Punaiset täpät näyttävät mitä kaikkia kanavia säädetään samanaikaisesti.
 2. Ylipäästösuodin jolla tehdään passiivisen erillissarjan midbassojen, koaksiaalikaiuttimien, aktiivisen etupään midbassojen, keskiäänien laajakaistojen tai diskanttien ylipäästö tai subbarin subsonic-suoto. Ylipäästösuodin suodattaa jakotaajuuden alapuoliset taajuudet pois.
 3. Ylipäästösuotimen jakotaajuus.
 4. Ylipäästösuotimen jakosuodintyyppi.
 5. Ylipäästösuotimen jakojyrkkyys. 24dB/oct on hyvä yleispätevä jakojyrkkyys.
 6. Alipäästösuodin jolla tehdään aktiivisen etupään midbassojen, keskiäänien tai subbarin alipäästö. Alipäästösuodin suodattaa jakotaajuuden yläpuoliset taajuudet pois.
 7. Alipäästösuotimen jakotaajuus.
 8. Alipäästösuotimen jakosuodintyyppi.
 9. Alipäästösuotimen jakojyrkkyys. 24dB/oct on hyvä yleispätevä jakojyrkkyys.
 10. Vaiheenkääntö 0°/180°
 11. Portaaton vaiheenkääntö 0°-180°
 12. Aikaviive
 13. Channel Gain eli kanavan ulostulotasonsäätö.
 14. Output Level eli kanavan ulostulon taso. Tästä ikkunasta näet kuinka paljon valitusta kanavasta lähtee signaalia pihalle käytössä olevalla VOLUME tasolla. Ulostulon taso ei saa mennä hanat auki soittaessa 0dB yläpuolelle, koska silloin ulostuleva signaali menee särölle.
 15. Parametrinen taajuuskorjain jossa kaikille säädettäville taajuuksille korjauskaistanleveyden säätö (Q-arvo) ja korjauksen keskitaajuuden hienosäätö.

ATF DSP PC-Tool 4.80b / DCM -valikko

 1. Remote Control -kohdassa valitaan käytössä oleva kaukosäädin eli URC.3 tai Director. Jos kaukosäädintä ei ole niin valitaan Off.
 2. Control 1 -kohdassa valitaan URC.3 -säätimen Control 1 -potikan toiminto.
 3. Control 2 -kohdassa valitaan URC.3 -säätimen Control 2 -potikan toiminto.
 4. Mode Switch -kohdassa valitaan URC.3 -säätimen Mode Switch -napin toiminto.

ATF DSP PC-Tool 4.80b / IO -valikko

 1. Analogiset sisääntulot.
 2. Main Routing. Tässä saa valita minkä analogisen sisääntulon signaali menee mihinkäkin ulostuloon. Haluttu sisääntulo kanava raahataan hiiren vasen painike pohjassa Routingiin halutun ulostulokanavan kohdalle. Jos kanavan kohdalla on väärä sisääntulo signaali niin sen saa poistettua Rountingista sen päällä hiiren oikeaa painiketta painamalla. Subbarille pitää mennä vasemman ja oikean kanavan summa signaali eli monosignaali ja sen takia subbarikanaviin viedään vasemman ja oikeanpuolen signaali.
 3. Ulostulot

ATF DSP PC-Tool 4.80b / Time -valikko

 1. Time Alignment Method eli aikaviiveen säätötapa.
  Distance Mode = Säätö etäisyyden mukaan
  Delay Mode = Säätö viiveen mukaan
  PowerSedät käyttää aikaviiveideen säätöön aina Delay Mode -säätötapaa ja sitä suosittelemme myös asiakkaillemme.
 2. Etu vasemman kaiuttimen aikaviive. Etu vasen on aina vasemmanpuoleisella ohjauksella varustetussa autossa lähimpänä kuskia oleva kaiutin ja siksi sille on eniten aikaviivettä. Viive säädetään millisekunneissa (ms), mutta aikaviiveen määrä senttimetreinä näkyy myös joka helpottaa paljon viiveiden säätöä.
 3. Etu oikean kaiuttimen aikaviive
 4. Taka vasemman kaiuttimen aikaviive
 5. Taka oikean kaiuttimen aikaviive
 6. Subwoofer kanaviin ei laiteta lainkaan aikaviivettä (0.00ms), koska subwooferia ei tarvitse koskaan viivästää vaan kaikkia muita kaiuttimia viivästetään subwooferiin nähden.

Tuossa perusohjeita ATF DSP PC-Tool 4.80b käyttöön. Kun olet ostanut DSP-prosessorin sisältävän Helix tai Match laitteen Powersetistä niin PowerSedät auttavat sinua mielellään ATF DSP PC-Toolin käytön ja oikeiden säätöjen kanssa.


Copyright © Powerset OY / Pasi Kalliojärvi. All rights reserved.