ATF DSP PC-Tool 5

Teksti: Pasi Kalliojärvi / Powerset Oy

Tämä ohjesivu on tehty helpottamaan asiakkaidemme ATF DSP PC-Tool 5 -säätöohjelmiston ensimmäistä käyttökertaa. ATF DSP PC-Tool 5 -säätöohjelmistoa käytetään alla lueteltujen BRAX DSP-prosessorien, Helix DSP-prosessorien, Helix DSP-vahvistimien ja Match DSP-vahvistimien säätämiseen.

BRAX
DSP

Helix
DSP MINI / DSP MINI MK2 / DSP.3 / DSP.3s / DSP PRO MK3 / DSP ULTRA / M FOUR DSP / M SIX DSP / V EIGHT DSP MK2 / V TWELVE DSP / V TWELVE DSP MK2 / P SIX DSP ULTIMATE / V EIGHT DSP MK1

Match
M 5DSP MK2 / M 5.4DSP / UP 8DSP / UP 10DSP


ATF DSP PC-Tool 5 / Standard Processing and Virtual Channel Processing

Kun ensimmäistä kertaa liittää tietokoneen DSP-prosessoriin niin tietokoneessa pitää olla nettiyhteys jotta se saa haettua netistä tarvitsemansa ajurit. Kun ajureiden asentamisen jälkeen käynnistää ATF DSP PC-Tool 5 -säätöohjelmiston ensimmäistä kertaa niin pitää valita käyttääkö Standard Prosessing -säätötapaa vai Virtual Channel Processing -säätötapaa. PowerSedät suosittelee käyttämään Virtual Channel Processing -säätötapaa jotta saa prosessorin kaikki ominaisuudet käyttöön ja pääsee tekemään säädöt vapaammin.

Kun edellisessä kohdassa on valinnut Virtual Channel Processing -säätötavan klikkaamalla Yes-painiketta niin aukeaa tämä ikkuna. Tästä ikkunasta pitää valita oikealla puolella oleva Virtual Channel Processing -säätötapa ja hyväksyä sen käyttö klikkaamalla esiintulevasta ponnahdusikkunasta Yes-painiketta.


ATF DSP PC-Tool 5 / IO-valikko / Main to Virtual Routing

  1. Analogiset sisääntulot.
  2. Main to Virtual Routing. Tässä pitää valita minkä analogisen sisääntulon signaali menee mihinkäkin virtuaaliseen kanavaan. Halutun sisääntulokanavan signaali raahataan hiiren vasen painike pohjassa Virtual Routingiin halutun virtuaali kanavan kohdalle. Jos virtuaali kanavan kohdalla on väärä sisääntulo signaali niin sen saa poistettua Virtual Rountingista sen päällä hiiren oikeaa painiketta painamalla. Subwooferille pitää mennä vasemman ja oikean kanavan summa signaali eli monosignaali ja sen takia subwoofer kanaviin pitää viedä vasemman ja oikean etukanavan signaali. Tässä esimerkissä autona ajatellaan olevan perusauto jossa on vain etu- ja takakanavan signaalit ja siksi analogisiin sisääntulokanaviin E ja F ei tule signaalia lainkaan.
  3. Virtuaaliset kanavat

ATF DSP PC-Tool 5 / IO-valikko / Virtual to Output Routing

  1. Virtuaaliset kanavat.
  2. Virtual to Output Routing.
  3. Ulostulokanavat

Ulostulokanavat on tehtaan toimesta useimmiten väärin nimetty siihen nähden mitkä kaiuttimet kyseisen kanavan perässä on. Sen takia kannattaa ensimmäisenä korjata ulostulokanavien nimet paikkansa pitäviksi. Ulostulokanavan nimen pääset muuttamaan nimen oikealla puolella olevaa alaspäin osoittavaa nuolta klikkaamalla jolloin aukeaa alaspudotusvalikko jossa on eri vaihtoehdot kanavan nimeksi.

Kun ulostulokanavien nimet on korjattu on aika valita oikeat signaalit kaikkiin ulostulokanaviin.

Halutun virtuaali kanavan signaali raahataan hiiren vasen painike pohjassa Output Routingiin halutun ulostulokanavan kohdalle. Jos ulostulokanavan kohdalla on väärän virtuaali kanavan signaali niin sen saa poistettua Output Routingista sen päällä hiiren oikeaa painiketta painamalla. Subwooferille viedään virtuaalisten subwoofer kanavien signaali. Jos Line Outin perään tulee erillinen monovahvistin subbarille niin kyseiseen kanavaan viedään virtuaaliset vasemman ja oikean etukanavan signaalit.


ATF DSP PC-Tool 5 / Outputs -valikko

  1. Säädettävät kanavat. Punaiset täpät näyttävät mitä kaikkia kanavia säädetään samanaikaisesti.
  2. Ylipäästösuodin jolla tehdään passiivisen erillissarjan midbassojen, koaksiaalikaiuttimien, aktiivisen etupään midbassojen, keskiäänien laajakaistojen tai diskanttien ylipäästö tai subwooferin subsonic-suoto. Ylipäästösuodin suodattaa jakotaajuuden alapuoliset taajuudet pois.
  3. Ylipäästösuotimen jakotaajuus.
  4. Ylipäästösuotimen jakosuodintyyppi.
  5. Ylipäästösuotimen jakojyrkkyys. 24dB/oct on hyvä yleispätevä jakojyrkkyys.
  6. Alipäästösuodin jolla tehdään aktiivisen etupään midbassojen, keskiäänien tai subwooferin alipäästö. Alipäästösuodin suodattaa jakotaajuuden yläpuoliset taajuudet pois.
  7. Alipäästösuotimen jakotaajuus.
  8. Alipäästösuotimen jakosuodintyyppi.
  9. Alipäästösuotimen jakojyrkkyys. 24dB/oct on hyvä yleispätevä jakojyrkkyys.
  10. Vaiheenkääntö 0°/180°
  11. Portaaton vaiheenkääntö 0°-180°
  12. Aikaviive
  13. Channel Gain eli kanavan ulostulotasonsäätö.
  14. Output Level eli kanavan ulostulon taso. Tästä ikkunasta näet kuinka paljon valitusta kanavasta lähtee signaalia pihalle käytössä olevalla VOLUME tasolla. Ulostulon taso ei saa mennä hanat auki soittaessa 0dB yläpuolelle, koska silloin ulostuleva signaali menee särölle.
  15. Parametrinen taajuuskorjain jossa on kaikille säädettäville taajuuksille korjauskaistanleveyden säätö (Q-arvo) ja korjauksen keskitaajuuden hienosäätö.

ATF DSP PC-Tool 5 / DCM -valikko

  1. Remote Control -kohdassa valitaan käytössä oleva kaukosäädin eli URC.3 tai Director. Jos kaukosäädintä ei ole niin valitaan Off.
  2. Control 1 -kohdassa valitaan URC.3 -säätimen Control 1 -potikan toiminto.
  3. Control 2 -kohdassa valitaan URC.3 -säätimen Control 2 -potikan toiminto.
  4. Mode Switch -kohdassa valitaan URC.3 -säätimen Mode Switch -napin toiminto.

ATF DSP PC-Tool 5 / Time -valikko

  1. Time Alignment Method eli aikaviiveen säätötapa.
    Distance Mode = Säätö etäisyyden mukaan
    Delay Mode = Säätö viiveen mukaan
    PowerSedät käyttää aikaviiveideen säätöön aina Delay Mode -säätötapaa ja sitä suosittelemme myös asiakkaillemme.
  2. Etu vasemman kaiuttimen aikaviive. Etu vasen on aina vasemmanpuoleisella ohjauksella varustetussa autossa lähimpänä kuskia oleva kaiutin ja siksi sille on eniten aikaviivettä. Viive säädetään millisekunneissa (ms), mutta aikaviiveen määrä senttimetreinä näkyy myös joka helpottaa paljon viiveiden säätöä.
  3. Etu oikean kaiuttimen aikaviive
  4. Taka vasemman kaiuttimen aikaviive
  5. Taka oikean kaiuttimen aikaviive
  6. Subwoofer kanaviin ei laiteta lainkaan aikaviivettä (0.00ms), koska subwooferia ei tarvitse koskaan viivästää vaan kaikkia muita kaiuttimia viivästetään subwooferiin nähden.

Tuossa perusohjeita ATF DSP PC-Tool 5 käyttöön. Kun olet ostanut DSP-prosessorin sisältävän Helix tai Match laitteen Powersetistä niin PowerSedät auttavat sinua mielellään ATF DSP PC-Toolin käytön ja oikeiden säätöjen kanssa.


Copyright © Powerset OY / Pasi Kalliojärvi. All rights reserved.